Policija: Skoro 500 pokušaja ilegalnog prelaska granice

09 sep 2014

Najviše povreda mađarsko-srpske granice je zabeleženo blizu mađarskih mesta Ašothalom, Morahalom i Reske

Patrole segedinske ispostave granične policije Mađarske i patrole specijalnih jedinica zajedno sa građanskim patrolama od petka do nedelje otkrili su 486 povreda srpsko-mađarske granice.

U petak su u južnom delu županije Čongrad pokrenuti postupci u 183, u subotu u 99, u nedelju u 204 slučaja, javila je agencija MTI, a preneo portal „Vojvodina danas“ (www.vajma.info).

Najviše povreda mađarsko-srpske granice je zabeleženo blizu mađarskih mesta Ašothalom, Morahalom i Reske, a u grupama od 20 do 30 ljudi bilo je mnogo žena i dece.

Policija je identifikovala i četiri krijumčara ljudi, iz Pakistana, Kube i Srbije, koji su svojim klijentima pomagali u ilegalnom prelasku granice preko njiva i protiv njih je pokrenut krivični postupak, a u slučaju ilegalaca pokrenuti su postupci za regulisanje statusa.

Počev od 5. septembra, kontrola mađarsko-srpske državne granice je pojačana na mađarskoj strani, a od srede će stručnjaci iz osam zemalja Evropske unije zajedno sa tehničkom opremom i službenim psima učestvovat u kontroli srpsko-mađarskog dela šengenske granice.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!