Policija i dalje štrajkuje

12 okt 2011

Izdavanje ličnih karata, pasoša i drugih dokumenata obavlja se samo u hitnim slučajevima, a smanjenim kapacitetom rade granični prelazi

Policijski sindikat Srbije nastaviće i sutra štrajk, jer na sastanku s predstavnicima MUP-a nije postignut dogovor o sindikalnim zahtevima.
Predsednik PSS Veljko Mijailović rekao je da bi u petak trebalo da bude održan sastanak predstavnika MUP-a i načelnika policijskih uprava o primeni Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u tom ministarstvu, što je jedan od zahteva sindikata.

„Ima napretka, ali ne prekidamo štrajk dok ne dobijemo garancije da će Vlada Srbije usvojiti i predložiti izmene Zakona o policiji“, rekao je on i dodao da bi taj zakon mogao da bude u parlamentu 18. oktobra.

Policijski sindikat Srbije traži poboljšanje socijalnog položaja zaposlenih u MUP-u i bolje uslove rada u tom ministarstvu.

Sindikat je u ponedeljak ujutro počeo generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada od 30 odsto.

Policija, kako je najavljeno, tokom štrajka izlazi samo na hitne intervencije, a inspektori izlaze na teren samo za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti.

Policijski sindikat Srbije tvrdi da ima 15.000 članova.

(agencije)

Podelite ovu stranicu!