Pokušaj promene vlasti u Inđiji

11 apr 2015

Talačka kriza u Inđiji?

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Goran Ješić upozorio je danas da je u toku pokušaj prekomponovanja vlasti u Inđiji.

Ješić je na svom nalogu na Tviteru ocenio da danas ima više otetih i dobro čuvanih odbornika u Inđiji, nego „1979. u Teheranu“.

On je javno upitao da li će proći otimanje odbornica DS, koje čuvaju „nabildovani Zemunci“. On je „ćelave i nabildovane“ momke zamolio da „napuste položaj“.

Ješić je upozorio da Srpska napredna stranka (SNS) preti odbornicima u Inđiji i traži od njih da „sruše“ lokalnu vlast.

Potpredsednik DS je kritikovao i Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i naveo da i ta stranka učestvuje u pokušaju prekrajanja skupštinske većine.

Vlast u Inđiji čine DS, DSS i SPS, u koaliciji sa SDPS Rasima Ljajića.

Goati: Odbornici ne smeju da dovode u zabludu birače

Predsednik Transparentnosti Srbija Vladimir Goati izjavio je danas da prema zakonskim normama odbornici i poslanici ne smeju da dovode u zabludu birače, tako što „preleću“ iz jedne političke partije u drugu, ali je ocenio da je to pre svega moralna norma.

„Pravna norma je ukoliko se može dokazati da je to ’preletanje’ rezultat korupcije, zastrašsivanje, potplaćivanja“, rekao je Goati za Autonomiju, povodom navoda potpredsednika Demokratske stranke i bivšeg gradonačelnika Inđije Gorana Ješića da Srpska napredna stranka uz pretnje i ucene pokušava da preuzme vlast u Inđiji.

On je ocenio da se čitav politički život u Srbiji odvija manje-više kao nastojanje političara, odbornika i poslanika da rade po svome, bez obzira kako su izabrani, dok građani žele da njihov izbor bude poštovan u narednom mandatnom periodu.

„Ono što je ključno su dokazi. Ako imaju konkretne dokaze o tome da to nisu samo lepe reči i obećanja, onda stvar može da postane predmet sudskog spora“, naveo je Goati.

Prema njegovim rečima, u Srbiji nema čvrste partijske identifikacije pa ljudi „skakuću“ iz jedne partije u drugu, kako bi im život bio lakši.

„Na primer, predsednica Skupštine Srbije (Maja Gojković) promenila je čak šest političkih partija“, podsetio je Goati.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!