Pokret za preokret: Opozicija da traži smenu Bogdana Labana

13 Sep 2017

"Ne želimo da se ovo stavi pod tepih”

Pokret za preokret uputio je danas dopis svim opozicionim strankama i pokretima u Subotici, u kome je zatražio pokretanje postupka za smenu gradonačelnika Subotice Bogdana Labana i ocenio da će se na taj način pokazati ko je pravi opozicionar, a ko “šuruje” sa Labanom.

“Tražimo od parlamentarnih opozicionih stranaka i pokreta da stave u proceduru zahtev za smenu Bogdana Labana i da se održi posebna sednica lokalnog parlamenta na tu temu. Ukoliko opozicione stranke i pokreti u roku od sedam dana ne podrže ovu inicijativu, Pokret za preokret će organizovati potpisivanje peticije građana za njegovu smenu”, navodi se u saopštenju za javnost.

Bogdan Laban je pre više od pola meseca pretio smrću svom stranačkom kolegi Vladimiru Polovini.

“Građani Subotice nisu zaslužili da imaju gradonačelnika nasilnika i mi se sa tim nećemo pomiriti. Subotica je postala grad nasilja, kriminala i straha i jedan od protagonista tog stanja je Bogdan Laban, koji svojim ličnim primerom promoviše te ‘vrednosti’. Prošlo je više od pola meseca od incidenta u kom je Laban pokazao svoj primitivizam i agresivnost i ne želimo da se ovo stavi pod tepih”, piše u saopštenju za javnost Pokreta za preokret.

Dodaje se da Laban “šuruje” sa pojedinim opozicionarima u Subotici. “Ova inicijativa im daje mogućnost da se ‘operu’ ili da trajno ostanu njegovi trabanti”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!