Pokret slobodnih građana i Zelena ekološka partija potpisali sporazum o saradnji

"Koalicija ideološki bliska, strateško partnerstvo za smenu vlasti"

07. avg 2018

Predsednici Pokreta slobodnih građana (PSG) i Zelene ekološke partije Zeleni Saša Janković i Dejan Bulatović potpisali su danas sporazum o strateškoj saradnji, jer, kako su naveli, nijedan cilj, pa ni ekološki ne može biti ostvaren u nedemokratskom društvu.

Saša Janković je objasnio da je u programu PSG-a ekologija, ali da će o toj temi moći da razmišljaju „kada sklone neke teže oblake sa horizonta“.

„PSG je slične sporazume potpisao sa drugim organizacijama, Mađarskim pokretom, Novim pokretom, Šumadijskom regijom. To je način bilateralne saradnje“, kazao je Janković.

On je dodao da je to prvi sporazum PSG-a sa jednom registrovanom strankom i da je predsedništvo Pokreta predvidelo da Zelena partija dobije „zelenu stolicu“ u njihovoj politici.

Na pitanje da li je ovaj sporazum početak osnivanja opozicionog pokreta, Janković je objasnio da je u pitanju bilateralni sporazum, a da će obavestiti javnost kada budu imali „građanski dogovor“.

Predsednik Zelene ekološke partije Zeleni Dejan Bulatović je kazao da je njihova koalicija ideološki bliska, a njhovo partnerstvo strateško.

„Verujem da će i buduće organizacije koje se budu priključivale ovoj grupaciji takođe biti ideološki bliske, da ćemo biti ta građanska i evropska Srbija koja će u finišu imati poslednji udarac, a to je smena vlasti i uvođenje Srbije u red“, rekao je Bulatović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga