Pokrenuta istraga protiv Nenada Čanka

25 sep 2012

Predmet je predat nadležnom istražnom sudiji novosadskog Osnovnog suda

Tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv Nenada Čanka i još dve nepoznate osobe, zbog sumnje da su počinili krivično delo nasilničkog ponašanja, rečeno je novinarima u tužilaštvu.

 

Taj predmet je predat nadležnom istražnom sudiji novosadskog Osnovnog suda, naveli su u tužilaštvu.

 

Pavle Lešanović (47) iz Beograda optužio je Čanka da ga je u nedelju ujutro pretukao zajedno sa članovima obezbeđenja ispred kafane „Tako je suđeno“ u Novom Sadu.

 

Čanak je te optužbe negirao i rekao da je spreman da se o tom događaju objasni na sudu. Najavio je da će i sam podneti odgovarajuće tužbe.

 

„Postupak će se konačno voditi pred državnim organima a ne u medijima, kao što je bilo prethodnih dana, kada su pojedini mediji na najgrublji način narušavali pretpostavku nevinosti Nenada Čanka“, rekao je njegov advokat Milan Đukić

 

Nezvanično, i Ministarstvo unutrašnjih poslova formiralo je posebnu radnu grupu koja se bavi ovim incidentom.

 

Vlasnik kafane, bivši vaterpolo reprezentativac Srbije Danilo Ikodinović napisao je juče na Tviteru da je dao izjavu policiji, ali da više od toga, u interesu istrage, ne može da kaže.

 

Čanak je na svom Fejsbuk (Facebook) profilu objavio u nedelju uveče da je u incidentu u novosadskoj kafani štitio dvadesetogodišnju kćerku svog rođenog brata i optužio Lešanovića da ju je vređao i zlostavljao.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!