Pokrajinska vlada: Za treće dete 12 hiljada dinara mesečno

27 jan 2016

Utvrđena i visina pomoći za biomedicinski potpomognuto oplođenje

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela rešenje kojim se utvrđuje nominalni iznos od 12 hiljada dinara na mesečnom nivou za pomoć porodicama u Vojvodini u kojima se rodi treće dete.

U saopštenju Biroa za informisanje se objašnjava da je na današnjoj sednici utvrđeno i da nominalni iznos sufinansiranja troškova za biomedicinski potpomognuto oplođenje za drugo, treće i svako naredno dete, za 2016. godinu iznosi 200 hiljada dinara godišnje.

Pokrajinska vlada je utvrdila i predlog prostornog plana područja posebne namene specijalnog rezervata prirode „Titelski breg“ i prostornog plana područja posebne namene „Subotičke pustare i jezera“.

Kako se objašnjava, reč je o strateškim prioritetima u oblasti zaštite, uređenja i unapređivanja prirodnih dobara, koji je utvrđen Prostornim planom Srbije i Regionalnim prostornim planom Vojvodine.

Zbog prirodnih, kulturno-istorijskih, ambijentalnih i turističkih vrednosti, pomenuta područja zahtevaju poseban režim organizacije, uređenja, korišćenja i zaštite prostora, što je i utvrđeno prostornim planom, dodaje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!