Pokrajinska vlada spremna da preuzme finansiranje izgradnje Žeželjevog mosta

16 apr 2015

Da ministarstvo da što pre dostavi novi nacrt ugovora o načinu prenosa sredstava za finansiranje projekta izgradnje Žeželjevog mosta

Pokrajinska vlada saopštila je danas da je spremna da preuzme obavezu finansiranja dalje izgradnje Žeželjevog mosta preko reke Dunav u Novom Sadu i da obezbedi nedostajuća sredstva.

Pokrajinska vlada je u saopštenju za javnost navela da je saglasna sa predlogom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da se finansiranje ubuduće obavlja prenosom sredstava Autonomne Pokrajine Vojvodine, preko Grada Novog Sada.

“Radi realizacije daljeg finansiranja ovog projekta, Pokrajinska vlada očekuje i apeluje na ministarstvo da što pre dostavi novi nacrt ugovora o načinu prenosa sredstava za finansiranje projekta izgradnje Žeželjevog mosta, kako bi se radovi nastavili i kako bi Novi Sad dobio novi most”, piše u saopštenju za javnost.

Pokrajinska vlad aje izrazila žaljenje zbog stava nadležnog ministarstva da “nije moguće a ni pravno prihvatljivo”, da Republika Srbija, pa ni Ministarstvo budu ugovorna strana, iako ovaj projekat ima kapitalan značaj.

“Projekat izgradnje Žeželjevog mosta preko reke Dunav u Novom Sadu ima vitalan značaj kako za Novi Sad i Vojvodinu tako i za ceo region”, ocenjuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!