Pokrajinska vlada kupuje dve mobilne fabrike vode

24 apr 2015

Predloženo da se obe pokretne fabrike vode daju na upravljanje Institutu za javno zdravlje Vojvodine

Na današnjoj sednici Pokrajinskog štaba za vanredne situacije odlučeno je da će Pokrajinska vlada finansirati nabavku dve mobilne fabrike vode sa 24 miliona dinara.

Taj predlog proistekao je iz iskustava nakon prošlogodišnjih poplava, kada je u mnogim sredinama voda za piće bila neispravna, a nije bilo dovoljno cisterni sa pitkom vodom koje bi se uputile na krizna mesta, objašnjava se u saopštenju Štaba.

Kako se navodi, radi se o mobilnim postrojenjima za tretman vode, montiranim na prikolice, koje se mogu transportovati pomoću bilo kog vozila. Unapred montiran sistem omogućava dobijanje pijaće vode već nakon par minuta od povezivanja na izvor vode. Ova pokretna fabrika vode prečišćava pet hiljada litara vode na sat.

Pokrajinski štab za vanredne situacije predložio je da se obe pokretne fabrike vode daju na upravljanje i korišćenje Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

U saopštenju se objašnjava i da će u toj zdravstvenoj ustanovi biti obučene mobilne ekipe koje će, po potrebi, biti upućivane da intervenišu u svim naseljenim mestima gde se pojave problemi u korišćenju vode za piće.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!