Pokrajinska sekretarka upozorila na vršnjačko nasilje

21 Oct 2014

Vršnjačko i internet nasilje je u poodmakloj fazi, naročito u školskim zajednicama

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić potpisala je danas ugovore sa udruženjima mladih i za mlade i ustanovama, čiji su projekti odobreni na konkursu za prevenciju nasilja i diskriminacije.

Tepić je istakla da je ukupni budžet bio 5 miliona dinara i da je važnost ukazivanja na ove probleme među mladima od velikog značaja za čitavu zajednicu.

Ona je istakla da je fokus stavljen na vršnjačko nasilje i internet nasilje koje je, kako je ocenila, u poodmakloj fazi naročito u školskim zajednicama, odnosno među omladinom do osamnaest godina.

“U drugom planu smo ostavili diskriminaciju nacionalnih zajednica i romske populacije, vrlo opravdano, jer imamo dva Sekretarijata koja se strateški bave ovim pitanjima sa velikim budžetima i posebnim programima. Isti odnos smo imali i prema projekatima koji su za temu imali diskriminaciju osoba sa invaliditetom, smatrajući da ukoliko to nisu inkluzivni projekti takođe ne spadaju pod projekte koji pripadaju našem resoru”, rekla je Tepić.

Ona je ocenila da se vršnjačko nasilje sve češće pojavljuje u osnovnim školama, te da je to bio prioritet.

Sekretarijat je podržao dvadeset i osam projekata koji će kroz niz edukativnih radionica, inkluziju mladih iz marginalizovanih grupa, raznim kampanjama, organizacijom kulturnih aktivnosti i istraživanjima, obrađivati teme nasilja i diskriminacije. Ovo je druga godina zaredom da sekretarijat raspisuje takav konkurs.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!