Pokrajina finansira radove u opštinama Žabalj i Bečej

17 apr 2015

Za projekte vodosnabdevanja i zaštite od vode

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine dodelila je 201,9 miliona dinara opštini Žabalj, saopšteno je danas iz te institucije.

Sredstva su, kako se objašnjava, namenjena projektima vodosnabdevanja i zaštite od vode, a opština Žabalj će uz pomoć njih završiti radove na izgradnji kanalizacione mreže i potisnog gravitacionog cevovoda, koji će izgrađenu kanalizacionu mrežu povezati sa postojećim prečistačem otpadnih voda u Đurđevu.

U saopštenju Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine navodi se da su ovim sredstvima zaokružena ranija ulaganja vojvođanskog Fonda za kapitalna ulaganja, koji je izdvojio skoro 150 miliona dinara za oblast komunalne infrastrukture na teritoriji te opštine.

Za Bečej 48 miliona dinara

Iz Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine danas je saopšteno da je ta institucija za opštinu Bečej izdvojila oko 48 miliona dinara, a sredstva su namenjena gradnji jedne saobraćajnice u Ulici Rečo Janoša i centralnog vodovoda u Bačkom Petrovom Selu.

U saopštenju Uprave se ocenjuje da početak izgradnje vodovodne mreže predstavlja početak rešavanja višedecenijskog problema vodosnabdevanja Bačkog Petrovog Sela, gde se građani vodom snabdevaju iz bušenih bunara.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!