Podrška za paore: Ne da(vi)mo oranje

25 Nov 2015

Jedan zakon za bogate, drugi za siromašne

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd podržala je danas proteste poljoprivrednika u Vojvodini, koji traže povlačenje zakona o zemljištu iz procedure.

Aktivisti te inicijative upozorili su danas da se sprema donošenje izmena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu kojim se omogućava prodaja državnog zemljišta i koji pogoduje krupnom kapitalu a male poljoprivrednike gura u siromaštvo.

“Umesto da sprečava rasprodaju javnog dobra, država sprečava paore koji su se uputili na protest protiv ovog Zakona u Beograd. Jedan zakon za bogate, drugi za siromašne”, navodi se na Fejsbuk profilu inicijative Ne da(vi)mo Beograd.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd okuplja organizacije i pojedince zainteresovane za urbane i kulturne politike, održivi razvoj grada, pravično korišćenje zajedničkih resursa i uključivanje građana u razvoj svog okruženja.

Inicijativa je okupila ljude rаzličitih profilа, zаnimаnjа i uverenjа sa ciljem dа se zаustаvi degrаdаcijа i pljаčkаnje Beogrаdа u ime megalomanskih urbаnističkih i аrhitektonskih projekаtа, pre svega “Beograda na vodi”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!