Pod sjajem zvezda…

17 sep 2014

Uz hitove šezdesetih, igranka u dvorištu Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”

U vreme virtuelnih poznanstava, “dodavanja” umesto sticanja prijatelja Muzička omladina Novog Sada nudi stvarno druženje uz živu svirku i igranku! Na susret na plesnom podijumu MONS poziva u petak 19. septembra u 20 sati u dvorište Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu.

Novosađani će imati priliku da plešu uz hitove šezdesetih godina prošlog veka: “Samo jednom se ljubi”, “Devojko mala”, “Pod sjajem zvezda”, “Piši mi”– koje će izvoditi Novosadski big bend, pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika. Solisti su: Tijana Bogićević, Danka Adamov i Boško Dudvarski.

– Podsetićemo se prvih igranki, koje su se šezdesetih godina prošlog veka u Novom Sadu održavale u “Zanatskom domu”, na “Mašincu” I Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj”. Vratićemo se u vreme festivala – Opatijskog, Beogradskog proleća, Pesme leta … – a u predivnom ambijentu dvorišta Jovine gimnazije. Đaci ove škole, a I mnogi drugi Novosađani sećaju se igranki na kojima su slušali tada popularnu muziku, pokazivali svoje plesno umeće, udvarali se I zaljubljivali… Novi sad i njegove igranke bili su na glasu: dve godine pre nego što je Đorđe Marjanović odsvirao “Ko nekad u osam”, pesmu za kojom su ludovali devojke i mladići, solistkinja Radio Novog Sada Mira Gubik Stefanović zapevala je taj hit u Novom Sadu – kaže sekretar Muzičke omladine Novog Sada Milan Radulović.

On je najavio brojne prijatelje, koji će se doći na igranku I podržati ovu nostalgičnu, lepu ideju: najavila se Cocta, kao I Auto moto klub veterana Novog Sada.

Ulaz je besplatan, a organizatori poručuju da je umesto ulaznice dovoljno poneti udobnu obuću I nekoliko osnovnih plesnih koraka.

B. O. (Autonomija)

Podelite ovu stranicu!