Počinju 55. Zmajeve dečje igre

05 Jun 2012

Najveći dečji festival u jugoistočnoj Evropi održava se od 6. do 10. juna, uz učešće više hiljada mališana iz cele Srbije i zemalja regiona

Jubilarne, 55. po redu Zmajeve dečje igre, počinju u sredu u Novom Sadu, i trajaće do nedelje, 10. juna.

Na festivalu u čast pesnika Jovana Jovanovića Zmaja, koji je ujedno i najveći festival za decu u jugoistočnoj Evropi, mališani, a i oni malo stariji koji ne žele da odrastu, imaće priliku da uživaju u programu na 10 različitih lokacija, najavili su organizatori.

Moto 55. Zmajevih dečjih igara je stih Čika Jove Zmaja “Ima l’slađe što na svetu, od osmeha tog”, te shodno tome ovogodišnji program, koji broji više od 7.000 učesnika, vam neće dozvoliti da skinete osmeh sa lica, naveli su organizatori.

Novina na ovogodišnjim Zmajevim igrama su, prema rečima reditelja programa Bogdana Jankovića, dečji mjuzikli i nastup mladih di-džejeva, kao i akcija „Mali ljudi u radiju”, tokom koje će deca imati priliku da u starim reportažnim kolima upoznaju tajne radijskog posla.

Nosilac Zmajevog dečjeg štapa, kako je saopšteno, za ovu godinu je književnik Slobodan Pavićević, dok su priznanja za izuzetan doprinos stvaralaštvu za decu pripala Branku Milićeviću Kockici, Božidaru Mandiću i listu „Bijela pčela” iz Rijeke.

Najveći dečji festival u jugoistočnoj Evropi održava se od 6. do 10. juna, uz učešće više hiljada mališana iz cele Srbije i zemalja regiona.

Igre će otvoriti glumica Mira Banjac, ispred Zmajeve kuće u Sremskoj Kamenici.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!