Počeo “Desire” festival u Subotici

30 Nov 2015

Festival je nastao kao izraz želje poslenika Pozorišta "Kostolanji Deže" da Subotica konačno dobije svoj međunarodni regionalni festival savremenog pozorišta

Predstavom “Kompleks Ristić” Olivera Frljića u subotu uveče, 28. novembra, u Subotici je otpočeo 7. Međunarodni regionalni festival modernih pozorišnih predstava “Desire Central Station 2015” koji, ove godine, ima slogan “Bez komenatara/reći to glasno”.

Na festivalu će biti odigrane predstave Narodnog pozorišta iz Beograda i Novog Sada, kao i gostiju iz Francuske, Rumunije i Mađarske, a zatvoriće ga “Egzodus”, Sabolča Tolnaija.

Festival je nastao kao izraz želje poslenika Pozorišta “Kostolanji Deže” da Subotica konačno dobije svoj međunarodni regionalni festival savremenog pozorišta i nazove ga po nadimku književnika Kostolanjija – “Dezire”, odnosno centralna stanica (Central Station) Dezireovog tramvaja, što je naziv serijala umetničkih programa pozorišta “Kostolanji” od 2006. godine.

Glavni pokrovitelj Festivala je Grad Subotica, u saradnji sa Fondom “Gabor Betlen” iz Mađarske, Ministarstvom kulture Srbije, Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu i javno informisanje, Mađarskim nacionalnim savetom i i Nacionalnim fondom za kulturu iz Mađarske.

(Sandra Irvišević, RTV)

Podelite ovu stranicu!