Petrušić: Potrebno ukloniti predrasude prema LGBT osobama

Jun 27 2012

Potrebno je učiniti mnogo na uklanjaju predrasuda prema LGBT osobama i promociji tolerancije i ravnopravnosti, jer je ta grupacija i dalje izložena diskriminaciji, napadima i govoru mržnje

Srpska poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić ocenila je danas da je potrebno učiniti mnogo na uklanjaju predrasuda prema LGBT osobama i promociji tolerancije i ravnopravnosti, jer je ta grupacija i dalje izložena diskriminaciji, napadima i govoru mržnje.

“Ovogodišnje obeležavanje Dana ponosa LGBT osoba, povod je da se svi zapitamo zašto je ova populacija u Srbiji i dalje izložena svakodnevnoj diskriminaciji i zbog čega su oni jedina grupacija kojoj se negira jedno od osnovnih ljudskih prava – pravo na slobodno okupljanje”, navela je Petrušićeva u saopštenju povodom Međunarodnog dana ponosa koji se širom sveta obeležava 27. juna.

Prema njenoj oceni, to pokazuje i prošlonedeljna zabrana akcije “Zajedno za jednakost LGBT osoba”, koja je trebalo da se održi u Kragujevcu.

Petrušićeva je dodala da će najavljena ovogodišnja višednevna Povorka ponosa biti prilika da se pokaže da li je Srbija kao društvo spremna da stvarno, a ne deklarativno, poštuje ljudska prava i obezbedi da svako slobodno izrazi svoju seksualnu orijentaciju, bez straha da će zbog toga biti diskriminisan u javnom životu.

“Svi nadležni svojim delovanjem treba da doprinesu širenju svesti o poštovanju prava manjina, jer je prava na različitost civilizacijsko dostignuće i pokazatelj stepena demokratičnosti društva”, navela je Nevena Petrušić.

(Beta)

Ne sviđa mi seSviđa mi se (No Ratings Yet)
Loading...Loading...
Odštampajte ovaj tekst Odštampajte ovaj tekst

Pogledajte još:

Posted by on Jun 27 2012. Filed under Marginalci. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry
NAPOMENA:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Autonomija.info. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Autonomija.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Neki komentatori, koji su duže prisutni na našem sajtu, imaju mogućnost objavljivanja komentara bez moderiranja. Molimo vas da ne zloupotrebljavate naše poverenje i da vaš iskazi budu primereni i uljudni.
Hvala na razumevanju!

Pretraga arhive

Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga

Prijatelji sajta

Log in | Designed by Gabfire theme | GoDev | Google+