Petrović: Tužićemo SNS zbog klevete

17 sep 2014

Novosadski SNS podneo je pet krivičnih prijava protiv Pajtića i Petrovića

Vojvođanski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović izjavio je danas da se u krivičnim prijavama protiv njega i predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića, o kojima je javnost obavestila Srpska napredna stranka, krije „sramni pokušaj diskreditovanja političkih neistomišljenika“.

Petrović je u izjavi za agenciju Beta najavio krivične prijave protiv čelnika novosadskog odbora SNS.

Petrović je za agenciju Beta rekao da ne postoji nijedna firma koja je sufinansirana od strane Fonda za subvencije pogona novih tehnologija u Vojvodini, i koja nije ispunila ugovorene obaveze o pokretanju prozivodnje ili je imala druge propuste, a da protiv nje nije pokrenut sudski postupak preko Pokrajinskoj pravobranilaštva za povraćaj sredstava.

„Netačno je da se bilo koji ugovor krije i da nije stavljen na uvid svakom ko je to zatražio. Revizorska inspekcija i organi Ministarstva unutrašnjih poslova su već kontrolisali sve ugovore i njihovu realizaciju“, kazao je Petrović.

Funkcioner DS je dodao da je SNS u navodima iz krivičnih prijava počinila klevete i iznela niz neistina.

„Navođenje tvrdnje da su pojedinci sakrili činjenice i gnusni navodi da je neko sa direktorima navedenih preduzeća podelio novac isplaćen za subvencije je teška i drska kleveta“,ocenio je Petrović.

Kako je dodao, Gradski odbor SNS i njegov predsednik (Miloš Vučević) moraće krivično da odgovaraju zbog takvih navoda. SNS je ranije sapštio da su prijave podnete jer pet privatnih firmi nije ispunilo ugovornu obavezu da pokrenu pogone novih tehnologija, da zaposle najmanje 20 novih radnika, te zato što Pajtić i Petrović nisu sami pokrenuli postupak protiv njih.

SNS podnela krivične prijave protiv Petrovića i Pajtića

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) podneo je pet krivičnih prijava protiv predsednika vojvodjanske vlade Bojana Pajtića i pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj Dragoslava Petrovića, saopšteno je danas iz SNS.

Kako se navodi, krivične prijava podnete su zbog zloupotrebe položaja, prevare u službi, pronevere i trgovine uticajem. U SNS-u su za agenciju Beta rekli da su prijave podnete u petak. Dodaje se da su prijavama obuhvaćeni i vlasnici preduzeća u stečaju „Dandy Pro“ iz Kucure, „DC Merkator“ iz Vršca, „Zobex  Company Internacional“ iz Beograda, „Eco Tape“ iz Novog Sada i „Biopetrol“ iz Užica.

BanovinaPajtić i Petrović prijavljeni su zbog sumnje da su odgovorni za krađu najmanje 560.000 evra iz Fonda za subvencije pogona novih tehnologija u Vojvodini iz 2006. i 2007. godine za subvencije firmi „Dandy Pro“ i „DC Merkator“.

Kako se navodi, iznos subvencija koje su u isto vreme date preduzećima „Zobex Company Internacional“, „Eco Tape“ i „Biopetrol“ još nije poznat.

Prijave su podnete jer pet privatnih firmi nije ispunilo ugovornu obavezu da pokrenu pogone novih tehnologija, da zaposle najmanje 20 novih radnika, te zato što Pajtić i Petrović nisu sami pokrenuli postupak protiv njih, piše u saopštenju.

SNS je ocenila da Pajtić i Petrović, funkcioneri Demokratske stranke, nisu pokrenuli postupke i krivične prijave kako bi „sakrili činjenice koje ukazuju na to da su njih dvojica inspiratori i glavni počinioci tih krivičnih dela“.

„Iz istih razloga Pajtić i Petrović kriju ugovore i dokumente o poslovanju sa tih pet preduzeća. Sumnja se da su Pajtić, Petrović i direktori propalih preduzeća podelili novac isplaćen za subvencije iz pokrajinskog budžeta“, naveo je SNS.

Krivične prijave podnete su u ime preduzeća „Oxibar“ iz Bačke Palanke, koje je odbijeno na konkursu za dodelu subvencija za projekat oksibaričnih komora, dodaje se u saopštenju. Krivične prijave podnete su višim javnim tužilaštvima u Novom Sadu, Pančevu i Užicu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!