Petrović: Mere štednje od 1. juna

20 May 2009

Šef poslaničke grupe Za evropsku Vojvodinu Dragoslav Petrović saopštio je danas da je ta poslanička grupa podr…

dragoslav-petrovic.jpgŠef poslaničke grupe Za evropsku Vojvodinu Dragoslav Petrović saopštio je danas da je ta poslanička grupa podržala Predlog mera o ograničenju potrošnje u pokrajinskim organima koje su već sadržane u zakonima koje je usvojila kupština Srbije.
“Mi očekujemo da će taj predlog dobiti većinu u Skupštini Vojvodine, na osnovu konsultacija s drugim poslaničkim grupama i da će one stupiti na snagu 1. juna, izjavio je Petrović, a preneo Pokrajinski sekretarijat za informacije.
On je naveo da će će, pre svega, sva primanja pokrajinskih poslanika, predsednika i članova upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća, organizacija i ustanova čiji je osnivač ta Skupština Vojvodine biti smanjena za 10 odsto.
Petrović, koji je i koordinator vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine, dodao je da će se u istom iznosu smanjiti i naknada članovima izborne komisije, dok će naknade za njihove zamenike biti potpuno ukinute.
On je naveo da će se i vozni park s kojim raspolažu pokrajinski organi koristiti racionalnije, a da će biti smanjena i službena putovanja u inostranstvo i sastav delegacija.
Petrović je rekao da je pokrajinski sekretarijat za finansije procenio da će se dosadašnjim i ovom novim merama štednje do kraja ove godine uštedeti milion evra.
“Na ovaj način dajemo konkretan doprinos ukupnim efektima štednje i nadamo se da šaljemo odgovornu i pozitivnu poruku svima onima koji su u ovom trenutku u prilici da daju i svoj doprinos”, zaključio je Petrović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!