Pećinci: Dva kandidata DS za odbornike odustali zbog pritisaka i ucena vlasti

12 Dec 2017

"Režimske falange pod opsadom drže sva naseljena mesta u opštini"

Opštinski odbor Demokratske stranke (DS) u Pećincima saopštio je danas da su pritisci i ucene kojima su izloženi članovi te stranke pred lokalne izbore 24. decembra, dostigli takav nivo da su dvojica predstavnika DS tražili da budu uklonjeni sa liste kandidata za odbornike.

DS iz Pećinaca optužila je aktuelnu vlast za, kako se navodi, pravi teror nad lokalnom organizacijom DS-a i navela da se pritisci, ucene i pretnje pojačavaju kako se približavaju izbori.

“Opštinskom odboru DS-a u Pećincima svakodnevno stižu žalbe i molbe za pomoć građanima koji nisu pristali da ih vladajuća stranka upiše u listu svojih sigurnih glasova. Režimske falange pod opsadom drže sva naseljena mesta u opštini Pećinci, a uzaludni su svi apeli za smirivanje strasti i poštovanje izbornih pravila i zakona”, dodaje se u saopštenju.

Ta stranka je navela da neće napustiti svoje aktiviste i opozicione birače, uprkos tome što je čitav predizborni proces odavno postao potpuno neregularan.

“Nema nikog drugog ko bi se sada ili bilo kad kasnije suprostavio nasilnoj i korumpiranoj vlasti osim nas samih i slobodomislećih i demokratski orijentisanih ljudi u Pećincima i drugim mestima. Ako se danas uplašimo, s kojim pravom ćemo sutra pozivati da se glasa bez straha? Nasilna i kriminalizovana vlast se može pobediti samo aktivnim i upornim otporom”, navela je DS iz Pećinaca.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!