Pavličić: Pokušaćemo da pomognemo Društvenom centru

19 jan 2012

Biće razmotrena mogućnost da li u gradu postoji neki drugi adekvatan prostor u kojem bi Društveni centar mogao da radi

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je danas da će Novi Sad preko gradskih institucija pokušati da pomogne aktivistima Društvenog centra u pronalaženju prostora za rad.

“Pokušaćemo u narednom periodu da ovu dobru ideju koju aktivisti Društvenog centra imaju, realizujemo na način koji je legalan i prihvatljiv za sve nas”, rekao je Pavličić nakon sastanka sa predstavnicima inicijative za Društveni centar.

On je rekao da će grad stupiti u kontakt sa Ministarstvom kulture i Ministarstvom odbrane Srbije i da će na taj način pokušati da pomogne aktivistima da reše trenutno stanje.

Pavličić je dodao da će predstavnici inicijative uskoro imati i sastanak sa javnim preduzećem Poslovni prostor, na kojem bi trebalo da bude razmotrena mogućnost da li u gradu postoji neki drugi adekvatan prostor u kojem bi Društveni centar mogao da radi.

On je najavio da će uslediti i sastanak sa Gradskim zavodom za zaštitu spomenika kulture, da bi se pokrenulo i pitanje zaštite kasarne “Arčibald Rajs”, kao kulturnog spomenika, čiji status nije obnovljen od 2006. godine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!