Pavličić opet kandidat DS-a za gradonačelnika

28 jan 2012

Gradonačelnik je ponovo odbacio sve optužbe iz krivične prijave koju je protiv njega i članova gradskog veća podnela Agencija za borbu protiv korupcije

Aktuelni gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić potvrdio je danas da će i na narednim lokalnim izborima biti kandidat Demokratske stranke (DS) za tu funkciju.

Pavličić je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da je novosadski odbor DS-a jednoglasno odlučio da predsedništvu stranke uputi predlog da on bude kandidat za gradonačelnika glavnog grada Vojvodine.

Gradonačelnik je ponovo odbacio sve optužbe iz krivične prijave koju je protiv njega i članova gradskog veća podnela direktorica Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković i zatražio da tužilaštvo ispita sve navode.

„Ukoliko se ustanovi da ova prijava nema nikakvog osnova, kao što očekujemo, tražićemo da podnosilac prijave snosi punu odgovornost, uključujući tu i razrešenje sa funkcije, kao i da snosi zakonske posledice zbog narušavanja ugleda celokupnog tima koji vodi Novi Sad”, poručio je Pavličić.

Komentarišući ideje da neke nadležnosti policije treba da se spuste na lokalni nivo, on je rekao da bi posle nedavnih incidenata koji su se desili u Novom Sadu, odnosno napada na navijače rukometne reprezentacije Hrvatske, „trebalo razmišljati u tom smeru”.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!