PAVLE RADIĆ: Glina u temeljima države

12 Nov 2017

Afera “glina u temeljima auto-puta” ubrzo će otići u zaborav zbog mnogo goreg kriminala koji se nalazi u temeljima države

Glina u temeljima auto-puta odlična je metafora za temelje naše države i tranzicije. U slučaju auto-puta, reč je o podvali pravom glinom, a u slučaju srpske tranzicije glina se sastoji od laži, obmana, korupcije, kriminala, sve prožeto kleronacionalizmom, kao omamljujućom apoteozom konzervativizma i prostakluka. Tamo gde zacari klerikalizam, nacionalizam ili bilo kakve kolektivističke opsene, tamo su pravo, pravda, demokratija, sloboda i moral prognani, jer se radi o apsolutno nespojivim praksama.

Glina u temeljima auto-puta koštaće građane, kažu, više od 10 miliona evra – sva je prilika i mnogistruko više, jer je pucanje asfalta za sada primećeno na samo 4,5 od 12,5 kilometara deonice auto-puta „od njive u njivu“ (deonica nema konekcija ni s jedne strane) – dok metaforička glina u temeljima nazovi-tranzicije građane Srbije košta desetine i desetine milijardi evra i stotine hiljada najkreativnijih građana, zauvek pobeglih od moralnog i materijalnog beznađa.

Deonica Ub-Lajkovac (Koridor 11) duga 12,5 kilometara završena je 2014. godine, što je dakako svečano obeleženo kao još jedno u nizu visokih postignuća aktuelne vlasti, koja je – tvrde sami – za svog kratkog mandata između ostalih rezultata u modernizaciji Srbije izgradila više auto-puteva – poučava nas skromni Vučić – nego sve vlasti pre njega u poslednjih četrdeset-pedeset godina. Mašala! Zahvaljujući baš njegovom pregnuću i selekciji stručnih kadrova kojima zadaje visoke ciljeve, auto-putevi će koliko za godinu-dve, eventualno tri, premrežiti Srbiju i preteći onu tamo Hrvatsku. I više od toga – po godišnjoj dinamici gradnje novih kilometara auto-puteva Vučić je spominjao da, ako nismo pretekli, onda smo ugrozili čak i Nemačku.

U prilog rečenog malo-malo pa vesti počinju prilozima razdraganih građana sa portretima predsednika i zastavama SNS okupljenih na svečanom otvaranju novih deset-petnaest kilometara dugih deonica. Sveprisutni predsednik ne propušta takve svečanosti za hvalospeve sopstvenoj vlasti. Na otvaranje jedne deonice trebalo je da sleti avionom, ali se zbog nečeg odustalo od toga, što je dakako ražalostilo okupljene građane i entuzijazmom obuzete reportere koji su predsednika očekivali s neba. Kroz tunel za koji se proneo glas da je skarabudžen i izgrađen mimo standarda predsednik je prvi prošao šleperom sedeći uz vozača opušteno ćeretajući, demantujući tako zlobnike i zavidljivce. Sve jezivo podseća na bezbrojne komedije i tragedije u čijem su centru poremećeni vladari i njihovi sužnji.

Samo tri godine posle svečanog završetka radova deonice Ub-Lajkovac na 4,5 km pojavile su se pukotine asfalta zbog kojih je deonica neupotrebljiva za saobraćaj iako se njom posle završetka radova saobraćaj uopšte nije odvijao. Navodno je asfalt popucao zbog gline nasipane u fundament puta umesto drobljenog kamena i drugog propisanog materijala. Može biti, ali i ne mora da je tako. Čitavu Vučićevu (i pred Vučićevu) kampanju izgradnje (auto)puteva prate brojne afere – metaforička glina – vezane za projekte, izvođače radova, smutne vlasničke transakcije građevinskih preduzeća, njihovo burazersko angažovanje, zakidanje na kvalitetu, debljini i širini asfaltnog sloja, ošljarsko otklanjanje reklamacija, nadri-nadzore, nadri-kontrole, nadri-institucije, nadri-odgovornost… Ako se Vučić bez pokrića hvali da po mreži izgrađenih autoputeva samo što nismo prestigli Hrvatsku, što nešto ne kaže o kvalitetu i pratećoj opremljenost tamošnjih i ovdašnjih autoputeva? Ili nemačkih, kad je već i njih nadmeno spominjao.

Dok asvalt na autoputevima puca zbog gline u fundamentu, milioni i milioni dolara i evra, umesto da su uloženi u kvalitet puteva, završavaju na privatnim računima po egzotičnim destinacijama, te luksuznim nekretninama i voznim parkovima onih koji su se omastili u burazerskim poslovima. Malo gde korupcija nanosi toliko štete društvu, građanima, kao u izgradnji temeljne infrastrukture. Sva je prilika da će kriminal sa glinom u temeljima autoputa Ub- Lajkovac i pored podnesene krivične prijave protiv odgovornih lica završiti poput brojnih drugih kriminalnih radnji – kao farsa. Otiće u zaborav i pravnu zastaru zbog mnogo goreg kriminala – zbog metaforičke gline u temeljima višedecenijske srpske nazovi-tranzicije, kojoj nema kraja.

(Autonomija / foto: Beta)

Podelite ovu stranicu!