Patrijarh: Sledite puteve klerofašista i antisemita

15 Jun 2014

“Pozivam vernike da slede put Ave Justina i vladike Nikolaja Velimirovića. Justin je bio sveobuhvatan čovek…

“Pozivam vernike da slede put Ave Justina i vladike Nikolaja Velimirovića. Justin je bio sveobuhvatan čovek, za neke teško razumljiv, za mnoge veliki srpski patriota”, uskliknuo je patrijarh Irinej prilikom premeštanja ostataka Justina Popovića tamo-vamo. Nikolaj je bio otvoreni obožavalac Hitlera, koga je poredio sa svetim Savom. I Justin i Nikolaj su bili pristalice domaće verzije nacizma koji su nazivali svetosavska ideologija: jedan narod, jedna religija, jedna država – bog na nebu, kralj u državi, domaćin u porodici.

Podelite ovu stranicu!

NAPOMENA:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Autonomija.info. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Autonomija.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Neki komentatori, koji su duže prisutni na našem sajtu, imaju mogućnost objavljivanja komentara bez moderiranja. Molimo vas da ne zloupotrebljavate naše poverenje i da vaš iskazi budu primereni i uljudni.
Hvala na razumevanju!