Pastor zadovoljan razgovorima, nastavak za desetak dana

16 sep 2014

Pastor je kazao da je na sastanku predloženo formiranje vlade koju bi činile sve političke stranke

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom s predstavnicima nekoliko političkih stranaka i pozvao stranke koje se nisu pojavile na sastanku da se pridruže pregovorima, kako bi se rešila kriza u Vojvodini.

„Sastanak je bio uspešan zbog atmosfere, zbog zaključaka, zbog odgovornosti. Svi su bili saglasni oko toga da problem možemo rešavati samo političkim dijalogom, sa ambicijom traženja zajedničkog rešenja“, rekao je Pastor na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Sastanku, koje je inicirao Pastor kako bi se rešilo pitanje funkcionisanja pokrajinskih vlasti, prisustvovali su predstavnici opozicije – Srpske napredne stranke, koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke.

Pastor je kazao da je na sastanku predloženo formiranje vlade koju bi činile sve političke stranke, pa „do nekih drugih mogućnosti“, i da je dogovoreno da se razgovori nastave za desetak dana.

On je rekao da je nakon sastanka imao kontakte s predstavnikom Demokratske stranke (DS), šefom njene poslaničke grupe Borislavom Novakovićem, i dodao da očekuje da se DS pridruži razgovorima, kao i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Nova demokratska stranka (NDS).

Rekao je da je Novakovića pozvao na razgovor, a na pitanje da li će to isto učiniti i sa šefovima poslaničkih grupa LSV i NDS, Pastor je rekao da neće. Na novinarsko pitanje zašto neće, on je odgovorio: „Zato“.

DS, LSV i NDS juče su saopštili da neće moći doći na sastanak. DS i LSV su naveli da će izostati zbog ranije preuzetih obaveza, kao i zbog toga što se ne zna dnevni red sastanka, a NDS će izostati zbog toga što ima sednicu Predsedništva stranke.

Na vlasti u Skupštini Vojvodine je koalicija DS, LSV i SVM.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!