Pastor se ne izvinjava

16 sep 2014

Predsednik Skupštine Vojvodine izjavio da nije nikoga delio po nacionalnoj pripadnosti

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor odbacio je danas tvrdnje Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da je davao izjave koje ljude dele po verskoj i nacionalnoj osnovi i rekao da nema za šta da se izvinjava, jer nije rekao ono za šta ga LSV optužuje.

„Trebalo bi da pogledaju nekoliko puta taj snimak sa jučerašnje konferencije za novinare. Ja nisam nikog delio po nacionalnoj pripadnosti. Ja takve rečenice nisam izgovorio“, rekao je Pastor na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

A možda bi upravo Pastor trebalo da pogleda taj snimak, pošto je očigledno „zaboravio“ šta je rekao (obratiti pažnju na deo priloga počev od 50. sekunde).

Potpredsednik LSV-a zatražio je sinoć Branislav Bogaroški od predsednika Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora da se izvini zbog izjave da se nekima ne sviđa što on „kao Mađar hrišćanin“ pokušava da okupi sve političke stranke za isti sto.

„Ako se Ištvan Pastor sutra javno izvini, onda možemo da verujemo da je tu izjavu dao neoprezno i slučajno, i da to ne misli. A ako sutra ne povuče to što je rekao, onda stoji iza svojih reči, a to je apsolutno nedopustivo za nekoga ko je predsednik Skupštine Vojvodine“, rekao je Bogaroški novinarima.

Pastor je sinoć na konferenciji za novinare, pošto su ga iz Demokratske stranke, LSV i Nove demokratske stranke obavestii da neće doći na sastanak o budućnosti pokrajinske vlasti, rekao da je očigledno da je „ambicija nekih od njih da ovo ne uspe, i da neće valjda jedan Mađar hrišćanin iz Saveza vojvođanskih Mađara uspeti da okupi oko stola sve“.

Branislav Bogaroški rekao je novinarima da je LSV jako iznenađen zbog toga što je predsednik Skupštine Vojvodine uveo princip nacionalnih i verskih podela.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!