Pastor: Sastanka će sutra biti, bez obzira na DS, LSV i NDS

15 sep 2014

"Neće valjda jedan Mađar hrišćanin iz SVM uspeti da sve okupi oko stola"

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da će sastanak o budućnosti pokrajinskih vlasti sutra biti održan, uprkos tome što su Demokratska stranka (DS), Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Nova demokratska stranka (NDS) otkazale učešće.

“Nisam se uljuljkivao u to da ćemo oko svih pitanja imati podudarne stavove, ali sam bio ubeđen da neću dobiti šamar kao odgovor na moj gest poziva. To me je iznenadilo”, rekao je Pastor na konferenciji za novinare.

Dodao je da je obaveštenje od sve tri stranke o nedolasku na sastanak dobio u isti mah i da je pismo predala jedna osoba u ime sve tri stranke. Pastor je rekao da je to pismo “sastavljano u jednoj kancelariji”, ali nije precizirao na koju kancelariju misli.

“Mislim da je sve ovo mnogo providno, detinjasto i neodgovorno. Očigledno je da je ambicija nekih od njih da ovo ne uspe, i da neće valjda jedan Mađar hrišćanin iz Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) uspeti da okupi oko stola sve”, rekao je Pastor.

Dodao je da on nema nikakve “pozadinske razgovore” niti je neko od njega tražio da “zabije nož u leđa” koalicionim partnerima.

Pastor je apelovao na DS, LSV i NDS preispitaju svoju odluku, jer se mora razgovarati o problemima koji postoje.

“Znate, karte se igraju sa onima koji dođu za sto, pa ćemo videti ko će doći za sto. Mislim da su šanse za postizanje nekog dogovora koji bi značio iskorak iz ove situacije potpuno realne”, rekao je Pastor.

Na vlasti u Skupštini Vojvodine je koalicija DS, LSV i SVM.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!