Pastor pozvao na solidarnost u borbi protiv raka

06 Jun 2015

Kada se suočimo sa rakom, sve što je problem u svakodnevici je potpuno drugorazredno i gubi smisao

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor pozvao je danas na solidarnost celog društva sa obolelima od raka i na zajedničku borbu protiv te opake bolesti.

“Rak zvuči kao smrtna presuda i da je to na neki način naredba za odlazak. Kada to čovek doživi, kad dođe u lični kontakt, pa makar ne bio lično pogođen ovom opakom bolešću, onda doživi da je sve što je problem u svakodnevici potpuno drugorazredno i gubi smisao”, rekao je Pastor na humanitarnoj manifestaciji Saveza društava za borbu protiv raka u Skupštini Vojvodine.

On je podsetio na maj prošle godine i na velike poplave u Srbiji, koje su pokrenule cictavo društvo na solidarnost i istakao da tu nije bilo više razlika zbog političke pripadnosti, nije bilo razlike među polovima, među nacionalnom pripadnošću, nego su se svi ujedinili i zajednički imenitelj je bio savladavanje opasnosti.

„Moje pitanje je kako je moguće da očuvanje materijalnih dobara može da stvori takvo jedinstvo u društvu, a kako to nije moguće u odnosu na jednu od najopakijih bolesti koja nas pogađa, da to ne dovodi do takvog zajedničkog imenitelja koji će čitavo društvo dići na noge?”, upitao je Pastor.

(Autonomija)