Pastor: Posvetiti se izradi zakona o finansiranju i nadležnostima Vojvodine

Sa ambasadorom Kanade razgovarao i Pajtić

14. apr 2015

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da se nada da će naredni period u radu pokrajinskog parlamenta biti posvećen izradi ključnih zakona kada su u pitanju nadležnosti i finansiranje Vojvodine.

Pastor je u razgovoru sa ambasadorom Kanade u Srbiji Filipom Piningtonom rekao da se nada da će doći do usaglašavanja i dijaloga na temu donošenju dva zakonska projekta koja su od suštinskog značaja za Vojvodinu, a to su zakoni o finansiranju i nadležnostima pokrajine, preneo je Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Ambasadora Kanade primio je danas i predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić, koji je rekao da su sektori informacionih tehnologija, poljoprivreda, energetika, kao i automobilska industrija oni u kojima je Vojvodina veoma konkurentna za strana ulaganja.

Pajtic KanadaOn je podsetio da u Vojvodini posluju značajne kanadske kompanije, kao što su Apatinska pivara, Magnasiting u Odžacima i Tinkolodžiz (Thinkologies) u Novom Sadu koja se bavi razvojem softvera.

Prema Pajtićevim rečima, upravo su te kompanije najbolji ambasadori za privlačenje i drugih kanadskih investitora.

“S obzirom na negativni imidz naše zemlje u svetu koji potiče s kraja prošlog veka, predrasude su, a ne razdaljina, veliki problem”, ocenio je Pajtić i predložio da se u organizovanom nastupu kanadske kompanije direktno upoznaju za potencijalima koje pruža Vojvodina.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga