Pastor: Još nije bilo razgovora unutar vladajuće koalicije

20 Jan 2010

Albert HughesOd ponedeljka nije bilo unutarkoalicijskih razgovora u Subotici, a kako ističe lider Saveza vojvođa

Ištvan Pastor Albert HughesOd ponedeljka nije bilo unutarkoalicijskih razgovora u Subotici, a kako ističe lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor najverovatnije će danas biti određen termin za zakazivanje vanredne sednice Skupštine grada na kojoj će biti razrešeni članovi Gradskog veća iz SVM.
Koalicija Za evropsku Srbiju u ponedeljak je uz pomoć jednog odbornika iz Socijalisticke partije Srbije i četir odbornika iz Demokratske stranke Srbije usvojila odluku o rekonstrukciji gradskog veća kojom su bez mandata ostali Ildiko Lovaš i Oskar Senaši.
Odbornici SVM su pre izglasavanja te odluke napustili skupštinu, a predsednik Ištvan Pastor ponudio je ostavke svih članova gradskog veća iz te stranke.
Što se tiče ostalih pozicija koje ima SVM, Pastor kaže da neće povlačiti svoje kadrove i da veruje da će oni profesionalno obavljati posao.
“Ako naši koalicioni partneri drugačije misle, onda će oni inicirati promene”, rekao je on i istakao da će sada DS dobiti priliku da pokaže svoju efikasnost, pošto SVM koji DS optužuje za nedovoljnu kooperativnost više neće biti.
Pastor je ponovio da je ocigledno reč o scenariju i da je u ponedeljak bilo očigledno da je reč o nalogu i zadatku.
“Da to nije tako, sednica bi pred kraj mogla biti prekinuta radi konsultacija. Očigledno za to nije bilo ni hrabrosti ni intelektualnog potencijala”, rekao je Pastor.
On je ponovio da je očigledno reč o svojevrsnom kažnjavanju SVM zato što se usudio da ima svoje mišljenje i istakao da misli pre svega na uskraćivanje podrške SVM prilikom izglasavanja republičkog budžeta.
Predsednik Skupštine grada Jene Maglai poslao je danas službeni dopis gradonačelniku Saši Vučiniću da se izjasni o sazivanju vanredne sednice Skupštine grada na kojoj bi se odlučivalo o ostavkama dvoje članova veća iz SVM.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!