Pastor: Bolji rasplet nego novi izbori

28 Jun 2012

"Dodeljivanje mandata Ivici Dačiću bolji rasplet, nego da se čeka još neko vreme za formiranje vlade i ponavljanje izbora", kaže Ištvan Pastor

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da je potpuno siguran da je dodeljivanje mandata za sastav nove vlade lideru socijalista Ivici Dačiću bolji rasplet, nego da se čeka još neko vreme za formiranje vlade i ponavljanje izbora.

“Jedino iz tog razloga ova vest je povoljna”, rekao je Pastor Agenciji Beta i dodao da je sastav nove vlade matematički u redu, a da nije njegovo da komentariše politički sastav vlade.

On je rekao da je sa SVM jedina kontaktirla Socijalistika partija Srbije, ali da SVM ima koalicioni dogovor sa Demokratskom strankom (DS).

“Kao što je poznato, mi imamo dogovor sa DS i mi ne spadamo u stranke koje menjaju svoje kolaicione partnere kao donji veš”, rekao je Pastor.

Goroće o svojoj funkciji predsednika Skupštine Vojvodine, Pastor je rekao da je njemu važno da nova vlada bude otvorena za sve probleme koji su nerešeni i koji su u Vojvodini ostali nagomilani u prethodnom periodu.

“Ja ću biti kvalitetan partner u budućoj saradnji i ponašaću se u skladu sa zakletvom koju sam pred poslanicima Skupštine Vojvodine položio”, kazao je Pastor.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!