Pajtić: Vučić da ode iz političkog života ove zemlje

25 apr 2015

Vreme je da se Srbija osvetli

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić zatražio je danas od premijera Srbije Aleksandra Vučića da podnese ostavku.

„Tražimo Vučićevu ostavku. Sve je ovo njegovo delo. Jer oni (ministri i članovi Srpske napredne stranke) ništa ne bi bili bez tog Vučića i zato on treba da ode iz političkog života ove zemlje i sa mesta predsednika Vlade“, kazao je Pajtić.

On je kazao da je Vučićevo delo i to što ministar odbrane ne oseća odgovornost za pad helikoptera i to što ministar prosvete „ponižava studente, nastavnike i profesore“, što ministarka Zorana Mihajlović daje intervjuje dok radovi na Žeželjevom mostu stoje.

Pajtić je kao Vučićevo delo naveo i to što ministar pravde vređa advokate, što Partija ujedinjenih penzionera Srbije glasa za smanjenje penzija, što Željko Mitrović dobija nagradu za unapređenje kulture i kada „Vučićević objavi novu bljuvotinu“.

No_passaran_DS_protestPajtić je kazao da je DS svestan svojih grešaka i da je naučio iz njih. On je kazao da je „nad zemljom zavladao mrak“ i da je vreme da se Srbija „osvetli“.

„DS nema izbora, nema pravo na grešku, ima odgovornost da se bori protiv vladavine neznanja i straha. Ko hoće da trpi neka ćuti, ko hoće da ćuti neka trpi. Mi nećemo da ćutimo, trpimo i gledamo. Danas nas ima 30.000 za nekoliko meseci će nas ovde biti 300.000“, kazao je Pajtić.

Na protestu su govorili još i predsednik Nove stranke Zoran Živković i predsednik stranke Zajedno za Srbiju Dušan Petrović.

Među okupljenima na protestu „Osvetlimo Srbiju“ Trgu Republike u jednom trenutku je upaljena baklja, ali je to ubrzo smireno.

Okupljeni su sa Trga kroz ulicu Kralja Milana krenuli ka zgradi Vlade Srbije gde će i završiti protest.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!