Pajtić: Vanredni parlamentarni izbori spas za Srbiju

24 apr 2015

Srbiji je dosta poniženja i treba joj dostojanstvo

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je danas da su zbog lošeg stanja u državi Srbiji potrebni vanredni republički izbori i da je miting te stranke 25. aprila u Beogradu korak u tom pravcu.

„U periodu od 2000-2012. godine, nasleđeni dug Srbije je povećan za 1,5 milijardi evra. Za tri godine Vučićeve vladavine, dug je povećan za 10 milijardi. Mediji se pritiskaju, ukida se sloboda izražavanja, političke protivnike prebijaju, svakog ko se usudi da kritikuje vođu – besomučno blate“, rekao je Pajtić za agenciju Beta o razlozima za vanredne parlamentarne izbore.

Prema njegovim rečima, u takvoj situaciji, promene moraju biti cilj svakog građanina Srbije.

„Tome se sve mora podrediti. Vladavinu laži i mržnje mogu prekinuti samo vanredni parlamentarni izbori“, ocenio je predsednik DS.

Na pitanje kakve domete mitinga u Beogradu očekuje, Pajtić je kazao da će na skupu biti „osvetljena istina o Srbiji i razvejan strah kod ljudi“.

„Srbiji je dosta poniženja i treba joj dostojanstvo. Dostojanstvo slobodnih građana i slobodnih zajednica. Dostojanstvo nezavisnih institucija i nezavisnih medija. Dostojanstvo jake i ponosne evropske države. Tome se posvećujemo. Kome je dosta ćutanja, trpljenja i poniženja – neka nam se pridruži“, rekao je predsednik DS koji je i predsednik vojvođanske vlade.

Prema njegovim rečima, DS na skupu u subotu očekuje „osiromašene radnike kojima su smanjene plate, opljačkane penzionere kojima su protivustavno umanjene penzije, ponižene prosvetne i zdravstvene radnike, sve one koji ne pristaju na poniženje i laž“.

Dodao je da su demokrate na miting javno pozvale stranke koje „odbacuju svaku saradnju sa Vučićevim režimom i da se za buduću saradnju sa DS „kvalifikuju“ svi koji se pridruže u, kako je kazao, „uslovima nezapamćene represije“.

„Ovo je prvi veliki miting, a biće ih po celoj Srbiji, dok ne odagnamo mrak i osvetlimo Srbiju ponovo“, naveo je Pajtić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!