Pajtić uručio ključeve montažnih objekata u Vladičinom Hanu

21 apr 2015

Za privremeni smeštaj porodicama koje su u januarskim poplavama u ovom kraju ostale bez krova nad glavom

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić uručio je danas ključeve devet stambenih montažnih objekata za privremeni smeštaj porodicama u opštini Vladičin Han, koje su u januarskim poplavama u ovom kraju ostale bez krova nad glavom.

Pajtić je istakao da se, od 23 najrazvijenije opštine u Srbiji, 13 nalazi u Vojvodini, dok se od 45 najnerazvijenijih nijedna ne nalazi u Pokrajini.

On je objasnio da je zbog toga važno pokazati solidarnost prema sredinama kao što je Vladičin Han, koja, kako je rekao, spada u red najnerazvijenijih opština u zemlji.

Predsednik Pokrajinske vlade je ocenio da je vojvođanska administracija pokazala koliko je solidarnost važna, ne samo kada su državne institucije u pitanju, već generalno u društvu.

Bićemo mnogo bolji ljudi i mnogo bolji narod ako povratimo solidarnost, koja nas je kroz istoriju krasila“, rekao je Pajtić.

Pokrajinska vlada je, u okviru pomoći raseljenima u poplavama na području Vladičinog Hana, obezbedila i dva sanitarna kontejnera, sa tuševima i toaletima.

Vrednost celokupne donacije iznosi 2,6 miliona dinara.

Pokrajinska vlada je toj opštini pre nepunih godinu dana donirala i mamograf.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!