Pajtić: Ulažite u Razvojnu banku Vojvodine!

26 Aug 2010

“Samim tim imaćemo ne samo bolji standard za svoje porodice zahvaljujući kamatama, nego i razvoj privrede Vojvodine, što znači bolji život za sebe i za svoje potomke u budućnosti”, rekao je Pajtić.

 Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić pozvao je danas građane pokrajine i preduzeća da svoju ušteđevinu i depozite usmere u Razvojnu banku Vojvodine.

“Samim tim imaćemo ne samo bolji standard za svoje porodice zahvaljujući  kamatama, nego i razvoj privrede Vojvodine, što znači  bolji život za sebe i za svoje potomke u budućnosti”, rekao je Pajtić na otvaranju Četvrtog međunarodnog sajma privrede u Subotici.

Naveo je da je Razvojna banka Vojvodine uložila velike napore u spasavanje nekoliko desetina firmi koje su se našle u teškoj situaciji zbog svetske finansijske krize. On je kazao da je pokrajinska vlada u ovoj godini uspela da smanji nezaposlenost, uprkos ekonomskoj krizi. “U uslovima nezapamćene svetske ekonomske krize, uspeli smo da treću godinu za redom smanjimo nezaposlenost. U julu ove godine imamo pet hiljada manje nezaposlenih nego u istom mesecu prošle godine”, rekao je Pajtić

Dodao je da je Vlada Vojvodine uspela u tome pre svega zahvaljujući sopstvenim programima za očuvanje radnih mesta i novo zapošljavanje, programima novih tehnologija i novih materijala, kao i aktivnostima pokrajinskog Fonda za privlačenje stranih investicija i Fonda za razvoj.

Na Sajmu privrede predstaviće se više desetina izlagača iz Mađarske, Hrvatske, BiH i Srbije, iz oblasti prehrambene industrije, ratarstva, proizvodnje poljoprivredne mehanizacije i opreme, a biće održano i više stručnih predavanja i susreta, koji će se baviti i regionalnim trendovima u ovim oblastima. Otvaranju sajma prisustvovali su, između ostalih, i državni sekretar mađarskog ministarstva ekonomije Žolt Bečei i predstavnica hrvatske Privredne komore Božica Marković.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!