Pajtić: Vučić poverovao sopstvenim falsifikovanim istraživanjima

08 apr 2015

Vučićeva izjava nadmena i neodmerena

Predsednik Pokrajinske vlade i Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da je Pokrajinskoj vladi „Fajnenšel tajms“ dodelio nagradu kao najuspešnijoj regiji u oblasti privlačenja stranih investicija, a Vučićev režim je, pored nekoliko fabrika započetih pre 2012. godine otvorio jedan semafor, pešački prelaz i nadstrešnicu za bicikle.

Pajtić je u svom odgovoru predsedniku Vlade Srbije Srbije Aleksandru Vučiću, koji ga je nazvao svojim omiljenim opozicionarem, poručio da je tačno da ne mogu biti stavljeni u isti koš.

Predsednik Pokrajinske vlade je istakao da se razlika između dve administracije ogleda i u tome što u njoj sede „pravi doktori nauka i ljudi koji su zaista učenjem došli do svojih diploma“.

„Bez obzira na razlike, imamo obavezu da sarađujemo u interesu građana. Pokrajinska administracija je i zakonski i finansijski gotovo potpuno razvlašćena, ali, unutar tog malog kruga nadležnosti, oduvek smo postizali maksimalne rezultate“, naveo je Pajtić.

On je ocenio da je Vučićeva izjava toliko nadmena i neodmerena, da liči na predsednika Vlade Srbije.

„Čerčil je izjavio da veruje samo u onu statistiku koju je lično krivotvorio. U ovoj rečenici se krije jedina sličnost između njega i Vučića“, istakao je Pajtić.

On je poručio da je Vučić poverovao sopstvenim falsifikovanim istraživanjima i naručenim tabloidnim tekstovima, pa živi u ubeđenju kako je većina Srba oduševljena činjenicom da je za tri godine životni standard za trećinu slabiji, nivo zaduživanja Srbije u martu iznosi 404 evra u sekundi, a nacionalni resursi se prodaju tajnim ugovorima, ispod žita.

„DS jeste ubedljivo najuticajnija i najsnažnija opoziciona stranka u Srbiji, i to je aksiom. To je jasno svakom ko u ovoj zemlji provede makar nekoliko sati. Vučićeva kontraproduktivna politika smanjivanja plata i protivustavna politika smanjivanja penzija matematički ide na ruku nama, kao jedinoj alternativi režima. Ali, suštinski, politika koja za posledicu ima samo obećanja i propale projekte, ne može ići na ruku nikom ko u ovoj zemlji živi“, rekao je Pajtić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!