Pajtić: Prva pobeda evropske opcije u Odžacima

25 jan 2010

Potpredsendik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da je pobeda Koalicije za evropske Odžake na vanred…

bojan-pajtic.jpgPotpredsendik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da je pobeda Koalicije za evropske Odžake na vanrednim izborima u toj vojvođanskoj opštini „istorijska“ i rekao da DS već večeras može da formira parlamentarnu većinu u lokalnoj skupštini.
„Ovo je istorijska pobeda zbog toga što u Odžacima nikada nije pobedio nijedan proevropski kandidat ili koalicija“, rekao je Pajtić agenciji Beta.
On je podsetio da je i nekadašnja koalicija DOS u jesen 2000. godine „do nogu“ bila potučena u Odžacima, iako je tada pobedila u gotovo svim vojvođanskim opštinama.
Pajtić, koji je i predsednik vojvođanske vlade, rekao je da DS ima „više nego dovoljno odbornika“ za formiranje parlamentarne većine u Skupštini opštine Odžaci i dodao da će većina biti formirana sa koalicionim partnerima sa republičkog i pokrajinskog nivoa vlasti.
„I ovi rezultati još jednom dokazuju da DS uživa podršku velike većine građana u svim gradovima i opštinama u Vojvodini. Takođe, jasno je i da su neosnovane teze o ekspanziji Srpske napredne stranke“, kazao je Pajtić.
Naveo je da je u poslednjih godinu i po dana održano devet vanrednih izbora i dodao da je DS pobedila u sedam a SNS u dve opštine.
„Pobeda je utoliko značajnija jer je izlaznost bila rekordna – čak 72 odsto“, rekao je Pajtić.
Prema preliminarnim rezultatima izbora, Koalicija za evropske Odžake predvođena DS-om osvojila je blizu 35 odsto glasova, a SNS oko 22 odsto.
Koalicija Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije, koalicionog partnera DS-a na na nacionalnom nivou, osvojila je blizu 11 odsto glasova.
Opozicione Srpska radikalna stranka osvojila je blizu 10, a Demokratska stranka Srbije 9,3 odsto.
Izborni cenzus prešla je i G17 plus, takođe koalicioni partner DS-a na državnom nivou, osvojivši nešto više od šest odsto, kao i Romska demokratska partija koja je osvojila oko 3,5 odsto glasova.
Koaliciju za evropske Odžake-Boris Tadić činili su DS, Demohrišćanska stranka Srbije, Liberalno-demokratska partija i Srpski pokret obnove.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!