Pajtić: Pokrajinska vlada nije pala, niti će pasti

17 sep 2014

Republika duguje pokrajinskoj administraciji više od 30 milijardi dinara samo za ovu godinu

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić ocenio je danas da ta vlada radi efikasno, da „nije pala i neće pasti“, te da se svakodnevno bavi interesom građana.

Predstavnici opozicione SNS juče su ustvrdili da je pokrajinska vlada pala.

Pajtić je na konferenciji za novinare kazao da je Pokrajinska vlada mala, ali efikasna, i demantovao tvrdnje pojedinih medija da je u njoj zaposleno 2.700 ljudi.

„U Pokrajinskoj vladi radi 1.020 zaposlenih, u odnosu na 30.000 ljudi u republičkoj administraciji. Pokrajinska administracija je efikasna iako joj Republika po osnovu Ustava duguje više od 30 milijardi dinara samo za ovu godinu“, naveo je on.

Pajtić je predstavio i izveštaj o radu 11 sekretarijata vlade tokom osam meseci ove godine, koji će biti predat i poslanicima Skupštine Vojvodine, a u kojem je naglasio da je Vojvodina dobila samo pohvale i nagrade.

On je kazao da su eksperti Fajnenšl tajmsa (Financial Times) nagradili Vojvodinu prvom nagradom za efektivnost stranih ulaganja, a vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata dodelila joj je prvu nagradu za najbolju stranu investiciju.

Pajtić je naglasio da je ugovoreno 15 novih investicija i reinvesticija stranih kompanija koje će biti realizovane tokom godine i još 15 stranih investicija koje će biti realizovane u naredne tri godine, te da je ukupna vrednost tih investicija 397 miliona evra.

Pajtić je dodao da je vlada napravila interne uštede, te da za nastavak izgradnje bolnice Kamenica 2 neće biti potreban kredit, pa će tako administracija ostati nezadužena.

Skupstina VojvodinePrema njegovim rečima, i skupštinska većina je stabilna jer ima 71 poslanika od 120, uključujući i Savez vojvođanskih Mađara i Novu demokratsku stranku, a da Demokratska stranka, čiji je predsednik, još ima 49 poslanika.

„DS učestvuje u razgovorima o temama važnim za građane, a ne o temama koje ne postoje, kao što je koncentraciona vlada, i koje su nemoguće kao prelazna vlada“, rekao je Pajtić.

Vlast u Vojvodini čine DS, LSV i SVM, a o ulasku u vladajući blok pregovara se i sa NDS. Sa druge strane, SVM i opoziciona SNS predlažu formiranje programske vlade u koju bi mogle da uđu sve stranke koje imaju poslanike u Skupštini Vojvodine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!