Pajtić: Podvig DS-a u Vojvodini

13 Jun 2012

"Uspeli smo da pokrenemo investicioni ciklus kakav nije viđen u poslednjih tridesetak godina u Vojvodini"

Predsednik Vlade Vojvodine i potpredsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtich izjavio je da je izborni rezultat koji je u pokrajini postigao DS “ravan podvigu”.

“Praktično, ovo je treći uzastopni mandat pokrajinske vlade kojom ja predsedavam i budući da smo u uslovima globalne recesije i izuzetno teške ekonomske situacije u kojima je većina administracija u svetu pala i zamenjena novim političkim strukturama, ovo jeste rezultat koji je na nivou podviga”, kazao je Pajtić u intervjuu za Novi magazin.

Ocenio je da je DS pobedio u Vojvodini, jer je osam godina radio “bez skandala i afera”, a uz pokretanje uspešnih programa za zapošljavanje i za privlačenje stranih investicija. Prema njegovim reccima, Vojvodina ima i nivo ljudskih i manjinskih prava koji je iznad evropskih standardia.

„Uspeli smo da pokrenemo investicioni ciklus kakav nije viđen u poslednjih tridesetak godina u Vojvodini”, kazao je Pajtich.

Pajtić je najavio da će DS tek analizirati odgovornost za loše izborne rezultate na nivou Srbije, ali je odbacio spekulacije da u DS postoje klanovi.

„Ne može se govoriti o bilo kakvim klanovima, ali svakako će se kroz analizu doći do odgovora na pitanje koje su to lokalne organizacije propustile da obave svoj deo posla i 20. maja nisu dale maksimum da Tadić pobedi na predsedničkim izborima”, kazao je on

(Novi magazin)

Podelite ovu stranicu!