Pajtić: Paralelno Statut i zakon o nadležnostima Vojvodine

19 Jan 2009

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izrazio je danas očekivanje da će novi Statut i zakon o nadležn…

bojan-pajtic.jpgPredsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izrazio je danas očekivanje da će novi Statut i zakon o nadležnostima Pokrajine biti usvojeni paralelno, ali da neki ministri usporavaju taj proces.
“Sa ministrima kao što su Oliver Dulić, Saša Dragin i Svetozar Čiplić, i nekima drugima, sve ide vrlo brzo i glatko, i nemamo nikakav problem”, kazao je novinarima Pajtić u pauzi javne rasprave o Nacrtu zakona o planiranju, građevinskom zemljištu i izgradnji u Skupštini Vojvodine.
Dodao je da neki ministri nivo decentralizacije i regionalizacije doživljavaju kao nešto što je “problematičnije”, a da su neki veoma fleksibilni.
“To se vrlo često svede na ličnu percepciju toga šta je regionalizacija i šta je decentralizacija, ali moraju svi da uče, pa tako i republički i pokrajinski predstavnici izvršnih organa vlasti”, ocenio je Pajtić.
Predsednik Izvršnog veća Vojvodine izrazio je, ipak, očekivanje da će ceo projekat biti završen brzo i da će oba dokumenta koja su suštinska za Vojvodinu uskoro biti pred poslanicima Skupštine Srbije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!