Pajtić: Ne treba nam novi DOS kao koalicija programski različitih stranaka

13 mar 2015

DS bi više glasova osvojio samostalno, nego u koaliciji sa LDP-om i Tadićevim SDS-om

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da je ta stranka raspoložena za saradnju sa partijama koje su joj programski srpodne, ali je dodao da nije pristalica ideje o formiranju nekog novog DOS-a, kao koalicije programski različitih stranaka.

„Ja sam pozivao i pozivam na okupljanje onih stranaka koje su programski srodne i koje su dosledno opozicione. Treba videti i ko zaista pripada tom opozicionom bloku, a ko po svaku cenu želi da bude deo vlasti. Nama takvi ne trebaju niti trebaju građanima”, rekao je Pajtić za Radio-televiziju Vojvodine.

Prema njegovim rečima, kada bi DS u ovom trenutku izašla sama na izbore, imala bi oko 11 odsto, a kada bi izašla u koaliciji sa Liberalno-demokratskom partijom, Sociajldemokratskom strankom i nekim drugim organizacijama, imala bi dva odsto manje.

Pajtić je ocenio da je miting u Zaječaru pokazao da ima “više nego dovoljno” građana Srbije koji su hrabri, koji žele promene i koji se ne plaše da se suprostave režimu koji je “loš, nasilan, bahat i koji čine ljudi koji su u velikoj meri kupovali diplome, falsifikovali doctorate”.

Dodao je da će protesta protiv aktuelne vlasti biti sve više u Srbiji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!