- Autonomija - http://www.autonomija.info -

Pajtić kandidat za republičkog premijera

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da će ta stranka na pokrajinske i lokalne izbore i na parlamentarne, ako ih bude, izaći sa onima koji su spremni da potpišu da neće sarađivati s premijerom Aleksandrom Vučićem.

“Prioritet su lokalni i pokrajinski izbori. Važan je princip, ukoliko se slažete sa osnovnim programskim idejama DS-a, vladavinom prava, evropskom Srbijom, nećete ulaziti u koaliciju sa Aleksandrom Vučićem, tada možete biti potencijalni koalicioni partner DS-a”, kazao je Pajtić gostujući na televiziji B92.

On je naveo da neće biti kandidat za predsednika pokrajinske Vlade u Vojvodini, ali da će biti kandidat DS-a za predsednika Vlade Srbije.

Pajtić je dodao da je razgovarao s velikim broj intelektualaca i predstavnicima nevladinog sektora koji su predložili bojkot predstojećih izbora zbog zabrinutosti da izbori neće biti pošteni

“Ne pada nam to na pamet, borićemo se u nemogućim uslovima, ići ćemo od vrata do vrata. Ne postoje uslovi za fer i poštene izbore, ali nećemo da pribegnemo bojkotu”, kazao je Pajtić.

On je dodao da će na izborima u Vojvodini, pokrajinski odbor DS-a biti u koaliciji s pokrajinskim odborom Liberalno-demokratske partije koja je na nacionalnom nivou potpisala koalicioni sporazum sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića.

Govoreći o rangiranju DS-a u anketama o stavovima javnog mnjenja, Pajtić je kazao da DS u svim istraživanjima prelazi 10 odsto, “osim u onim koje Vučić plaća”.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!