Pajtić i Devenport: Nastaviti gradnju Žeželjevog mosta

16 mar 2015

Pokrajinska vlada sačinila dva predloga, koja upućuje ministarstvu i Železnicama Srbije

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport saglasili su se na današnjem sastanku u Pokrajinskoj vladi, da je pronalaženje konstruktivnog i efikasnog rešenja za nastavak radova na izgradnji Žeželjevog mosta preko Dunava kod Novog Sada, od interesa za sve učesnike u relizaciji projekata, a posebno za građane Novog Sada i Vojvodine.

Pajtić i Devenport su ocenili da svaki dan odlaganja nastavka radova na izgradnji mosta znači i prolongiranje projekta, a time i sigurno povećanje troškova njegove konačne realizacije.

Predsednik Pokrajinske vlade je istakao da su sačinjena dva predloga, koja su usvojena na današnjoj sednici te Vlade, a koji bi trebalo da omoguće da se postojeći problem reši i nastavi sa započetim radovima na izgradnji mosta. Pajtić je najavio da će ti predlozi biti upućeni Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Železnicama Srbije.

On je objasnio da se radi o radnoj verziji teksta Nacrta ugovora o načinu prenosa sredstava za finansiranje projekta „Izgradnja Žeželjevog mosta preko reke Dunava u Novom Sadu“ između Vojvodine, pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja, Novog Sada i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i o radnoj verziji teksta Nacrta ugovora o načinu prenosa sredstava za finansiranje tog projekta između pokrajinskih institucija i Akcionarskog društva Železnice Srbije, koju je Srbija odredila kao investitora.

Pajtić je poručio da je završetak mosta od interesa za sve građane i izrazio uverenje da su predložena rešenja formula za uspešan nastavak realizacije projekta.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport pozitivno je ocenio napor pokrajinske administracije da se pronađe efikasno rešenje za što brži nastavak radova na izgradnji mosta, te izrazio uverenje će, kada se upoznaju sa predloženim rešenjima, ona biti prihvatljiva i drugim učesnicima u realizaciji projekta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!