Pajtić: Hajka na Vladu Vojvodine kroz izmišljanje afera

25 Jun 2013

On je optužio "pojedince u srpskim bezbednosnim službama" da šire dezinformacije i plasiraju ih u tabloidima

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas u Subotici da je “strašno” što se u pojedinim dnevnim novinama pojavila neistinita vest da je bivši direktor za Fonda kapitalna ulaganja Vojvodine i raniji konzul Srbije u Trstu Momčilo Milović uhapšen u Hrvatskoj sa više od 500.000 evra u torbi i ocenio da je to nastavak “hajke” protiv pokrajinske vlade.

Pajtić je agenciji Beta rekao da je nedospustivo da se takve neistine dovode u vezu sa članovima pokrajinske vlade i ocenio da srpska policija ne pokazuje nameru ni sada, kao ni u prethodnim slučajevima slične hajke, da demantuje ovakve “brutalne neistine”.

“Delovi policije su danas, kao i devedesetih godina, u potpunosti u funkciji režima i vladajućih stranaka i koriste sve metode da bi postigli svoje političke ciljeve kompromitacije pokrajinske vlade i gradske vlade u Beogradu”, kazao je Pajtić.

On je optužio “pojedince u srpskim bezbednosnim službama” da zapravo šire takve dezinformacije i plasiraju ih u tabloidima.

“Tako dolazimo u situaciju da nam Ministarstvo policije u Hrvatskoj, koje je demantovalo ovu vest, govori o tome šta je istina u Srbiji, a šta ne”, kazao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, kada su u pitanju ljudska prava i pravo da se izborite za istinu, Srbija danas “više liči na orijentalnu despotovinu, nego na evropsku državu”.

Najavio je da će se Vlada Vojvodine obratiti Savetu za štampu, udruženjima novinara i institucijama koje se bave medijima.

Pojedini mediji su objavili da je taj, navodno uhapšeni funkcioner, pristao da bude “svedok-saradnik” specijalnog tužilaštva Srbije za organizovani kriminal, kako bi ponudio dokaze u vezi sa navodnim mahinacijama u Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine, bivšoj Razvojnoj banci Vojvodine i sa budžetom Vojvodine.

(Beta) 

 

Podelite ovu stranicu!