Pajtić: DS ne može sama da smeni vlast, 19.januara okupljanje opozicije

13 jan 2016

Uslov za okupljanje je da svi potpišu da posle izbora neće ići u koaliciju sa SNS-om

Demokratska stranka na nacionalnom nivou ima podršku od 11 odsto, u Vojvodini 20 odsto i ne može da računa da će sama, u ovom trenutku, smeniti vlast zbog čega će pozvati sve opozicione stranke na sastanak 19. januara kako bi se dogovorili o nastupu na izborima, izjavio je danas za N1 lider demokrata Bojan Pajtić.

Mi sa 11 odsto podrške ne možemo da računamo da smenimo vlast u ovom trenutku. Zbog toga ćemo 19. januara i sada upućujem poziv, a uputićemo ga i zvanično i pismeno, svim strankama proevropske orijentacije, koje u ovom trenutku nisu deo vlasti, da sa nama razgovaraju o tome na koji način nastupamo na izborima, rekao je Pajtić.

Na koji način da se organizujemo i pružimo otpor režimu koji je osiromašio građane, koji nas je zadužio, dodao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, razgovaraće se sa strankama van vlasti, proevropskim, koje će morati da potpišu da neće ići u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom posle izbora.

Uopšte nam nije ideja da budemo vlast sa nekim ko u vrednosnom smislu nije dostojan da vodi Srbiju kao što je to Vučić, rekao je Pajtić.

Pajtić je rekao i da će, ako DS preuzme odgovornost da vodi državu, doneti odluku o zamrzavanju prijema novih članova jer se stranke doživljavaju kao biroi za zapošljavanje i ta praksa partijskog zapošljavanja mora da se poništi.

Komentarišući najavu lidera SNS Aleksandar Vučića da će od Glavnog odbora stranke tražiti odobrenje za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora pre Skupština stranke, Pajtić je odgovorio:

„Kao da njemu treba odobrenje. Najveći problem je što u ovoj zemlji odlučuje jedan čovek koji je preuzeo zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast. Zato zemlja stoji ukopana“.

(Fonet)

Podelite ovu stranicu!