Otvoren poslovni sajam medicinskog turizma „Workshop – WTP 2015“

21 apr 2015

Povećan broj posetilaca u Vojvodini

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin rekao je danas da je Vojvodina u prethodne dve godine ostvarila izuzetne rezultate u oblasti turizma.

Vasin je na otvaranju poslovnog sajma turizma „Workshop – WTP 2015“ istakao da se u protekloj godini povećao broj posetilaca u pokrajini za sedam odsto, dok je u 2013. godini, u odnosu na godinu pre toga, porast bio 21 odsto.

„Devizni priliv od turizma je prošle godine takođe zabeležio porast od čitavih 30 odsto. Značajan udeo u ovoj oblasti zasigurno je ostvario i zdravstveni turizam, posebno što pokrajina raspolaže bogatim banjskim potencijalima. Strategija turizma se u prethodne dve godine oslanjala na unapređenje novih sadržaja kako bi se oplemenila postojeća turistička ponuda“, rekao je pokrajinski sekretarijat za privredu, naglasivši da će se slična praksa nastaviti i u 2015. godini.

On je ocenio da je turizam privredna grana koja je u stalnom porastu, a da je spoj zdravstva i turističke delatnosti od velikog značaja za povezivanje regiona i struke.

U okviru „Workshop – WTP 2015“ odvija se i konferencija medicinskog turizma Jugoistočne Evrope „MedTravel“. Ovi poslovni događaji okupljaju oko 100 kompanija iz deset zemalja, koje će nastojati da iskustva sa poslovnih susreta primene u sopstvenoj praksi zarad unapređenja poslovne politike i privredne klime u svom regionu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!