Otvoren Forum mladih lidera regiona u Novom Sadu

25 mar 2015

Generacija mladih ima šansu i ogovornost da kreira život u regionu koji će biti lišen nepoverenja, sumnjičavosti i straha

U Novom Sadu danas je svečano otvoren Forum mladih lidera regiona, na kojem će mladi u narednim danima učestvovati na predavanjima i duskusijama o evropskim integracijama, regionalnoj saradnji, ekonomiji, medijima i kulturi.

Forum je organizovala novosadska kancelarija Evropskog pokreta u Srbiji, a generalni sekretar tog pokreta Aleksandar Simurdić nalgasio je da generacija mladih koji učestvuju na ovoj manifestaciji ima „istorijsku šansu i ogovornost da demokratskim dijalogom, pažljivim slušanjem i argumentima kreira život u regionu koji će biti lišen nepoverenja, sumnjičavosti i straha“.

„Strah je taj koji neretko prouzrokuje paralizu dobrih ideja i koči pokušaje uspostavljanja demokratskih odnosa i ponašanja primerenih 21. veku. Naša jezička, geografska, istorijska i dobrim delom kuturna bliskost nudi velike mogućnosti regionalne saradnje, a odziv mladih lidera pokazuje da je to moguće postići“, kazao je Simurdić.

Forum mladih lidera u Novom Sadu trajaće do 28. marta, a na njemu učestvuje oko 200 mladih iz svih zemalja Balkana.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!