Otkinuta Đinđićeva tabla, pogrdni grafiti protiv Pavličića

02 sep 2012

Napisali su: "Pavličiću ustašo. Sledeća je Vojvodina"

Nepoznati počinioci otkinuli su tablu sa nazivom Ulice Zorana Đinđića u Novom Sadu i ispisali šovinističke grafite protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića.

Tabla je otkinuta sa zgrade Filozofskog fakulteta u univerzitetskom kampusu.

Na istoj fasadi ćiriličnim pismom je napisano i: „Pavličiću ustašo. Gotov je. Vojvodina je sledeća“.

U Novom Sadu danima traju pokušaji opozicije okupljene oko Srpske napredne stranke da obori gradsku vlast, predvođenu Pavličićem i Demokratskom strankom.

 

Pavličić: Grafiti su posledica političkih dešavanja

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić najoštrije je danas osudio otkidanje table sa nazivom ulice Zorana Đinđića i šovinističke grafite koje su nepoznati počinioci ispisali.

„Nije prvi put da se ovako nešto dešava, ali to se dešava u atmosferi koja se stvara poslednjih mesec dana u Novom Sadu, gde se ne preza ni od čega u političkoj borbi“, rekao je Pavličić agenciji Beta.

„Kada se Gradska kuća pa čak i zgrada u kojoj živim sa porodicom oblepljuju plakatima mržnje, ne iznenađuje da se dešavaju i ovakve stvari. Politika se ne vodi van institucija i van Skupštine grada“, rekao je Pavličić.

Dodao je da je zbog pretnji koje mu se upućuju morao izmestiti porodicu iz Novog Sada, ali je poručio da je to „privremeno“ i da neće bežati ni od koga, niti s epovlačiti pred pretnjama.

„Ponosan sam što živim u gradu gde živi puno nacija. Dužan sam da branim vrednosti Novog Sada, jer nisam ja meta, već su meta vrednosti za koje se borimo i koje su suština našeg grada“, poručio je Pavličić.

Ocenio je da je „granica pređena“ i da društvo mora reagovati na ovakve pojave, koje u izbornoj kampanji niko nije primećivao, a sada postaju sve vidljivije.

(Beta/Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!