Osvanuo transparent protiv nastupa Cece na Tamburica festu

28 juna 2014

"Tambura i Ceca nisu ista fela"

Aktivisti stranke Vojvođanska partija (VP) razvili su na novosadskom mostu Duga transparent „Tambura i Ceca nisu ista fela“ kojim su protestovali protiv gostovanja pevačice Svetlane Ražnatović na predstojećem Tamburica festu u ovom gradu.

U saopštenju nakon akcije, Vojvođanska partija je navela da je „sramotno“ da osoba poput Ražnatovićeve promoviše ovogodišnji Tamburica fest, jer njena muzika nema veze sa vojvođanskim folklorom.

„Još je tragičnije što će osoba čiji lik i delo nemaju nikakve veze sa tradicionalnom vojvođanskom muzikom nastupiti na samom festivalu“, piše u saopštenju.

VP dodaje da je Tamburica fest nastao u drugačijem kulturnom ambijentu od muzike i pesama koje peva Ražnatovićeva, koju su nazvali „ikona srpskog folka“.

„Za nas, Republikance Vojvodine, ovo predstavlja još jedan grub nasrtaj na vojvođanski identitet i ponižavanje kulturnog ambijenta Vojvodine od strane organizatora festivala“, piše u saopštenju.

Ovogodišnji sedmi Tamburica fest, odnosno svetsko takmičenje tamburaških orkestara, održava se od 26. do 28. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!