Optužnica protiv dva policajca u slučaju Dragičević

07 sep 2018

Komad odeće je nestao, nakon što je telo stradalog bilo pod nadzorom policije

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv dva zaposlena policijska službenika u MUP-u Republike Srpske, PU Banja Luka, zbog krivičnog dela „sprečavanje dokazivanja“ u slučaju smrti Davida Dragičevića.

„Optužnica je prosleđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banja Luci“, navodi se u saopštenju koje potpisuje glavni okružni javni tužilac Želimir Lepir.

Nezvanično, za tu dvojicu banjalučkih policajaca postoji sumnja da su, nakon što je banjalučki mladić David Dragičević u martu pronađen mrtav, odgovorni za nestanak njegovog donjeg veša, koji je mogao da posluži kao dokazni materijal.

Pojedini mediji su ranije objavili da slika pre obdukcije potvrđuje da se na telu Dragičevića nalazio navedeni komad odeće, kada je ono pronađeno u rečici Crkvena, 24. marta.

Komad odeće je nestao, nakon što je telo stradalog bilo pod nadzorom policije.

Porodica Davida Dragičevića tvrdi da je on ubijen, a da policija i nadležno tužilaštvo opstruišu istragu.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ranije je saopšteno da postoji osnov sumnje, kako je navedeno, najnižeg stepena verovatnoće da je David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. marta nakon fizičkog sukoba s dve ili tri osobe, bežeći pao u reku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

Davor Dragičević tražio istinu o smrti sina i na skupu SNSD-a

Davor Dragičević, otac stradalog banjalučkog mladića Davida, danas je tražio istinu o smrti svog sina i na skupu na kojem su kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, kao i drugi članovi Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), ozvaničili početak predizborne kampanje za predstojeće Opće izbore u BiH.

S natpisom „Ko je ubio Davida Dragičevića“ Davor je stajao u blizini funkcionera SNSD-a, a potom mu je prišao Milorad Dodik, koji je rekao da niko iz SNSD-a ne sprečava da se otkrije istina i niti je u svemu što se dešavalo u tom slučaju učestvovao, prenosi Fena.

Nabrojao je sve ono što je inicirano da se uradi kako bi se pomoglo Davoru Dragičeviću, koji je bio uključen i u istragu o smrti sina.

Dragičević mu je zamjerio što je za Davida rekao da je „narkoman i samoubica“, što je Dodik negirao.

„Sve ćemo da dokažemo, ko su zločinci i ubice. Idemo do kraja Davide, niko se neće izvući. Zapamtite“, rekao je Dragičević.

Dodikova reakcija

Dodik je na to reagirao da njega nema potrebe niko da „izvlači“.

„Neće mene niko izvlačiti, ja imam podršku naroda. I opet ću biti na tvojoj strani, da se nađe istina“, rekao mu Dodik.

Dragičević mu je, između ostalog, na to odgovorio: “Svi su pali na tvoja obećanja, Davor Dragičević neće“.

Milorad Dodik je prethodno rekao novinarima da on nema nijedan problem što je Dragičević danas bio na mjestu gdje SNSD počinje kampanju, jer i oni žele da se dođe do istine u tom slučaju.

„Ali, ovdje se radi o politizaciji i istragu treba da radi tužilaštvo, koje je jedino nadležno u tom slučaju“, rekao je Dodik.

Vjeruje, kaže, da će Dragičević otići na mitinge i drugih političkih partija.

(N1 / Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!