Opozicija: Vučićeva obraćanja naciji su medijski cirkus

13 Sep 2017

"Skretanje pažnje sa katastrofalnog stanja za koje je Vučić direktno odgovoran"

Opozicioni predstavnici ocenili su da predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojim čestim “obraćanjima naciji” pokušava da zamagli sliku stvarnosti i lošeg standarda građana, piše dnevni list Danas.

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da je to nova tačka u Vučićevom “medijskom cirkusu”.

“On najavi obraćanje za uveče, a mi onda treba da se bavimo tokom dana pogađanjem o čemu li će vođa večeras da govori. Pa onda sledeći dan treba da proglašavamo pobednika koji je pogodio. To je zaista sa one strane zdravog razuma, ali i politike i novinarstva. Ako politiku i medije pretvorimo u cirkus, ne možemo očekivati ni da živimo u normalnoj državi i pod normalnim okolnostima”, kazao je Tadić.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac rekao je da ne može da prođe nijedan dan a da nemamo “dramatične najave, histerične kampanje u javnosti, konstantno vanredno stanje”.

“Niko više ne može da se iznenadi novim melodramama u Vučićevoj izvedbi. Cilj im je oduvek bio isti – skretanje pažnje sa katastrofalnog stanja za koje je on direktno odgovoran. Za najmanji rast u regionu, za najniže plate, za dodatno poskupljenje struje i urušavanje EPS-a, za propali projekat Beograda na vodi. Da neće objasniti šta se desilo sa srpskim Mercedesom, gde su jeftini stanovi, gde su fabrike avio delova i čipova? Vučić mora da objasni i zašto je lagao radnike FAP-a i Goše, zašto je čupanje grkljana nekome dopušteno, a sloboda izražavanja u Srbiji zabranjena. Demokrate su tu da mu poruče da će i te kako odgovarati na sva ova pitanja”, kazao je Šutanovac.

Vuk Jeremić, direktor Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj i kandidat na prethodnim predsedničkim izborima ocenio je da aktuelna vlast već više od pola decenije funkcioniše na neproglašenom političkom vanrednom stanju, sa dramatičnim najavama konferencija za novinare.

“Međutim, sva ta jeftina dramaturgija danas ne može da sakrije činjenicu da je najbliži partner vladajućoj SNS postao Ramuš Haradinaj, ratni zločinac. Najniže plate u regionu, odlazak stotina hiljada mladih obrazovanih ljudi u inostranstvo, kao i ponižavajući položaj prosvetnih radnika, sada na početku nove školske godine, nikakva loša gluma Aleksandra Vučića neće moći da sakrije”, rekao je Jeremić.

(Autonomija/Danas)

Podelite ovu stranicu!